Cirrus bewolking

Cirrus zijn wolken die op een hoogte van 6 tot 12 kilometer voorkomen. Ze bestaan volledig uit ijskristallen. Deze hoge wolken lijken heel langzaam te bewegen of zelfs stil te staan, maar door de grote hoogte geeft dat een vertekend beeld: in werkelijkheid gaan ze snel, soms ruim 100 km/uur. Weerkundigen noemen ze sluierwolken, die het licht van de zon nog doorlaten.

Deze wolken, die vaak te zien zijn als het mooi weer is, hebben een draderige structuur en kunnen zich ook rangschikken in kleinere of grotere plukken of smalle banden.
 

Tips

Internationaal Rijbewijs

Het Internationaal Rijbewijs is een internationaal verkeersdocument. In veel landen is het vereist als je daar een (motor)voertuig wil besturen; zo ook in Zuid-Afrika. Ook kan door een autoverhuurbedrijf naar het Internationaal Rijbewijs worden gevraagd als je daar een auto wil huren. Het Internationaal Rijbewijs is 1 jaar geldig.

Je kunt een Internationaal Rijbewijs aanvragen bij de ANWB; dat kost EUR 13,00. Neem bij de aanvraag je geldige Nederlands rijbewijs en een recente pasfoto mee.

Vaccinaties

Je kunt je bij de GGD of je huisarts laten informeren over eventuele vaccinaties. De meningen lopen nogal uiteen over wat nu wel en niet belangrijk is. Vaccinaties die voor Zuid-Afrika worden aangeraden zijn: DTP (Difterie-Tetanus-Polio), Hepatitis A, Gele Koorts, Buiktyfus en Cholera.

Naast eventuele vaccinaties is het aan te raden om als bescherming tegen malaria onder meer een middel met diethyltoluamide (DEET) te gebruiken. De kosten van het vaccineren liggen rond de 140 euro, eventueel kun je hiervoor een vergoeding krijgen via je ziektekostenverzekering.

Belastingvoordeel

Als je als buitenlander 90 dagen voor je vertrek iets koopt dat meer dan 40 euro heeft gekost, dan kun je de betaalde belasting hierover bij je vertrek uit Zuid-Afrika terugkrijgen. Je moet hiervoor wel je bonnen bewaren en deze bij de douane inleveren.

Zoeken op deze website


Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in

Over Cirrus

Cirrus Staffing Services is sinds 1997 gespecialiseerd in het werven & selecteren, uitzenden en detacheren van professioneel contact center personeel.

Cirrus beschikt over een interessant netwerk van gerenommeerde organisaties uit diverse branches, zoals de financiële dienstverlening, telecom, reisbranche, etc. Wij bieden uitdagende functies zoals helpdesk- of klantenservice medewerker, alsmede administratief- en commercieel medewerker, zowel parttime als fulltime.

Abonneren op nieuwsgroepen
Vul hieronder je e-mailadres in om je aan te melden voor onze nieuwsbrieven.
E-mail adres